Колумбия удари по мечтите на Сенегал


FUTBOL-TV

Колумбия удари по мечтите на Сенегал

Колумбия спечели своята Група "Н" на Мондиал 2018, завършвайки на първа позиция. Така отборът продължава на осминафиналите, след като в последния си мач надви Сенегал с 1:0 и събра 6 точки. Във фазата на преките елиминации отива и тимът на Япония, който по същото време отстъпи със същия резултат от Полша. Азиатците и африканците събраха по 4 точки при еднаква голова разлика (4:4), но "Самураите" са получили по-малко жълти картони и това ги класира в следващата фаза на надпреварата.

В 17-ата минута се стигна до дискусионна ситуация, която беше решена след намесата на ВАР. Садио Мане нахлу в наказателното поле и падна на земята след шпагат на Давинсон Санчес, а реферът отсъди дузпа. След това обаче изгледа запис на положението и взе решение да отмени наказателния удар.

Лошата новина за Колумбия бе след половин час игра. Тогава Хамес Родригес напусна заради контузия, като тепърва ще става ясно какво е неговото състояние.

15 минути преди края на мача феновете на стадиона станаха свидетели на единственото попадение в мача. Тогава Йери Мина заби топката във вратата след подаване от ъглов удар - 1:0. Малко по-късно Оспина отрази шута на Мбайе Нианг. До края Мина можеше да си отбележи и автогол, но вратарят запази вратата си "суха". Така до нов гол не се стигна, а Сенегал отпада от надпреварата.

  Сподели
464