Льов: Отборите станаха по-силни


Н. Гавазов

Льов: Отборите станаха по-силни

Старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов сподели очакванията си от стартовия мач от Мондиал 2018 срещу Мексико.

"За последните 70-80 години никой не е успявал да спечели две титли една след друга, тъй като съперниците бързо се развиват, а в състава на победителите се случват събития, играчи напускат отбора, завършват кариерите си.

Но нашите остават същите както в първенството в Бразилия. Чувствам как с всеки изминал ден расте напрежението. Чувствам, че ситуацията е уникална.

За един футболист няма нищо по-добро от това да играе на Световно и естествено е играчите да чувстват напрежение. Но на такива турнири трябва да се върви крачка по крачка. Ние сега мислим за Мексико и аз съм убеден, че нас ни чака добър старт на турнира.

Всеки топ отбор стана по-силен за четири години, в това число бразилци, французи, испанци. Ние трябва да признаем силните страни на другите отбори, в това, че те работят по-добре от нас и трябва да помислим как да се подобрим.

Често ме молят да сравня силата на сегашния състав с този от 2014 година. Тогава имахме силен състав, някои от играчите все още са в състава. Но вече го няма Лам и още няколко важни футболисти", заяви Льов.

  Сподели
456