Сунес: Мартинес е като вулгарен клоун


Н. Гавазов

Сунес: Мартинес е като вулгарен клоун

Греъм Сунес коментира жеста на вратаря на националния отбор на Аржентина Емилиано Мартинес на церемонията по награждаването след финала на Мондиал 2022.

Футболистът на Астън Вила бе определен за най-добър вратар на турнира в Катар. Той постави наградата, направена под формата на ръкавица, в слабините си и я разклати. Тогава Мартинес обясни жеста: "Направих го, защото французите ме освиркваха. Този вид арогантност не работи при мен".

Сунес е на мнение, че аржентинецът е прекалил.

"Повечето от дискусиите след финала на Световното първенство бяха посветени на поведението на аржентинския вратар Емилиано Мартинес по време на дузпите.

Мога да приема тези лудории, но до определен момент. Трябва да се обърне повече внимание на неприличния жест, който той показа, след като получи наградата към вратаря на турнира.

Наистина ли някои хора намират подобни неща за смешни? Мартинес опозори себе си и опозори страната си. Приличаше на вулгарен клоун. Ако с това иска да бъде запомнен, Бог да ни е на помощ.

Харесвам го като вратар, играл е за Аржентина и Астън Вила. Но ако той вярва, че постъпката му е уместна, невъзможно е да повярва в нея. Не мога да разбера защо реши да направи това пред целия свят. Той бе на сцената с различни високопоставени лица и емира на Катар.

Какво уважение показва към домакините на турнира? Дори на себе си? Може би не му пука. А не бива. В бъдеще той няма да се гордее толкова със себе си. За съжаление този образ вече е част от историята на финала.

И между другото какъв бе финалът. Най-доброто в живота ми? Да Мартинес изигра огромна роля не само при изпълнението на дузпите, но и благодарение на спасяване в последната минута на продълженията“, написа бившият играч и мениджър на Ливърпул в колонката си.

  Сподели
446