Аржентина и Франция ще имат дълга битка за историята


И. Ангелов

Аржентина и Франция ще имат дълга битка за историята

Аржентина - Франция
Стадион: Лусаил Айконик, Лусаил
Дата: 18.12.2022 г.
Час: 17:00 ч.

Финалът на Световната купа дойде и двата най-заслужили отбора ще се изправят на финал, а Франция се изправя пред възможността да запази световната си титла след триумфа и през 2018 г. Лео Меси и Килиан Мбапе, звездните нападатели на клубния ПСЖ, се срещат един срещу друг в битка и за златната обувка в състезанието, а вероятно и за Златна топка в крайна сметка.

И двата отбора преминаха през трудни предизвикателства по пътя до финала, и двата отбора реализираха повече от 12 попадения на противниците си общо, като Франция води с гол над 13-те вкарани от Аржентина. Потенциално финалите на тези турнири са мачове на предпазливост, и предстои да видим ще се потвърди ли това от отбори с голям атакуващ потенциал.

В състава на аржентинците за Лионел Скалони се завръщат титулярните бранители Маркос Акуня и Гонзало Монтиел, които бяха с наказания. Анхел Ди Мария не игра срещу Хърватия последно и не се наложи да влиза след двата гола аванс до почивката, като може и да се заложи на него и свежестта му в нападение.

За Франция последно не играха Адриен Рабио и Дайо Упамекано поради грип, и бяха заменени от Юсуф Фофана и Ибрахима Конате. Сега се очаква титулярите да върнат местата си и да видим възможно най-добрите постройки и от двете страни, с голямата липса на Златната топка Карим Бензема от тима на Дешан, разбира се. Последният разбуни духовете в социалните мрежи с пускане на видео как тренира точно преди финала, но не се очаква драматичен старт. 

Франция има 9 победи в последните 10 мача на световно. Аржентина вкара по най-малко 2 гола в 5 поредни мача от турнира. Толкова вкара и Франция в 6 от последните 7 мача на Световната купа. 

По любопитен начин съдбата среща лебедовата песен на Лео Меси и изгряващата звезда на Килиан Мбапе. В края на неделната вечер ще се даде отговор на въпроса дали аржентинската легенда ще завърши кариерата си с триумф на най-високото ниво, или ще предаде щафетата на младата звезда, която на 23 години ще бъде носител на 2 Световни купи.

Меси и Мбапе вкараха по 5 гола до тук в състезанието, а колегите им Алварез и Жиру имат по 4. Мбапе има 9 гола на Световно откакто участва за Франция и 2 от головете му бяха именно срещу Аржентина през 2018 г.

Прогноза: Аржентина - Франция 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Франция (Дидие Дешан)
 
Лорис
   
Варан
Упамекано
Коунде
Хернандез
Чуамени
Рабио
Дембеле
Гризман
Мбапе
Жиру
Алварез
Меси
Мария
Алистър
Фернандез
Пол
Акуня
Молина
Отаменди
Ромеро
   
Мартинез
 
Аржентина (Лионел Скалони)

Обоснована прогноза: Аржентина - Франция 1:1

  Сподели
943