Невил: Меси е красавицата сред чудовищата в отбора на Аржентина


Н. Гавазов

Невил: Меси е красавицата сред чудовищата в отбора на Аржентина

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Гари Невил сподели очакванията си за четвъртфиналния мач от Световното първенство по футбол през 2022 г. между Аржентина и Хърватия.

"Аржентинците имат малко варварски подход, някои от действията им в турнира бяха срамни. По време на моята кариера понякога излизах и празнувах пред феновете, но в края на мача винаги отивах и се ръкувах с противника. Винаги трябва да се отнасяте с уважение. Мисля, че аржентинците прекалиха. Имат злоба. Аржентинските защитници винаги са умеели да се ядосват и да се бият. Те чувстват, че се бият за страната си. Усеща се тази болка, това непреодолимо желание. Меси е красавицата сред чудовищата в този отбор. На моменти блести невероятно. Твърдостта, грубостта в защита и в играта като цяло в крайна сметка могат да бъдат печеливша комбинация за Аржентина.

Що се отнася до Хърватия, те ще доминират в средата на терена, тъй като са по-добри от съперника в тази област. Но имат ли нападателите им инстинкт на убиец? Това е въпрос. Иън Райт ми каза преди около 10 дни, че Хърватия ще бъде шампион, и аз категорично не бях съгласен с него. Струваше ми се, че не са толкова добри, колкото бяха преди четири години, но сега са на полуфинал. Могат ли да победят Аржентина? Да те могат. Модрич е звезда, невероятен футболист. Всяко негово подаване е красиво, това е съвършенство", заяви Невил.

  Сподели
395