Хърватия ще покаже класа и срещу Аржентина


И. Ангелов

Хърватия ще покаже класа и срещу Аржентина

Аржентина - Хърватия
Стадион: Лусаил Айконик, Лусаил
Дата: 13.12.2022 г.
Час: 21:00 ч.

Аржентина достигна фазата на последните четири след рулетката на дузпите с Нидерландия в петък вечер, след като преди това поведе с два гола и остави противника да навакса в края на срещата. Все пак тимът показа изключителен характер след почти загубената среща, като в продълженията отново намери мотивация да доминира, и постигна победата си на дузпите.

Хърватия също доказа огромния си опит след като може би бе отписвана срещу Бразилия. Късно в мача обаче тимът на Златко Далич намери как да стигне до гол и след продължения и дузпи тимът продължи до полуфинал на Световната купа. Никога в историята си тимът не е отстъпвал на дузпи в това състезание, като вече победите са 4 по този начин.

В двата отбора има изключително качество, включително и скорошни носители на Златна топка в лицето на Лео Меси от Аржентина и Лука Модрич при Хърватия. Откъм състави, след изнервения двубой на символичния домакин, в който имаше и над 10 санкционирани с жълт картон имена, Маркос Акуня и Гонзало Монтиел няма да участват в срещата. При Златко Далич под въпрос с травма е Йосип Станисич.

Ключово в срещата може да се окаже обстоятелството, че двамата титулярни крайни бранители на Аржентина са наказани. Това ще даде свобода на играчи с добри подавания като Перишич да вършат работата си, и шансовете на "шахматистите" се повишават.

Освен всичко може обосновано да се каже, че в този двубой сили ще премерят и двамата най-добри вратари в състезанието - Мартинез и Ливакович. И двамата показаха геройства не само по време на срещите си, но и чрез спасяване на дузпи.

Хърватия направи 3 поредни равенства на световното, но почти достигна финала му. Аржентина вкара по най-малко 2 гола в 6 от последните си 7 срещи на световно.

Прогноза: Аржентина - Хърватия 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Хърватия (Златко Далич)
 
Ливакович
   
Ловрен
Гвардиол
Юранович
Соса
Модрич
Брозович
Ковачич
Пасалич
Петкович
Перишич
Алварез
Меси
Мария
Алистър
Фернандез
Пол
Таляфико
Молина
Отаменди
Ромеро
   
Мартинез
 
Аржентина (Лионел Скалони)

Обоснована прогноза: Аржентина - Хърватия 1:1

  Сподели
902