Перишич: Имахме план срещу Бразилия


Н. Гавазов

Перишич: Имахме план срещу Бразилия

Нападателят на хърватския национален отбор Иван Перишич коментира победата в мача от 1/4-финалите на Световното първенство с отбора на Бразилия (1:1, 4:2 след дузпи).

"Сега участваме в два полуфинала: Световното първенство и след няколко месеца ще играем в челната четворка в Лигата на нациите. Ние наистина преживяваме прекрасни дни. Просто трябва да продължиш. Трябва да забравим този мач възможно най-скоро, въпреки че победихме може би най-добрия отбор в турнира. Имаме само четири дни до полуфинала, не трябва да харчим много енергия за празнуването, а да се съсредоточим върху новия противник. Ако продължим в същия дух, мисля, че поне ще успеем да повторим участие на финал. Всичко зависи от нас: всеки ден трябва да тренираме добре, да сме концентрирани и да играем нашата игра. Как беше този път.

Играхме разумно, имахме план срещу Бразилия. Знаехме, че са добри в нападение, трябваше да се концентрираме малко повече върху защитата, но в някои части на мача им отнехме топката. Изучихме ги добре, играхме тактически и заслужено стигнахме по-нататък“, заяви Перишич.

  Сподели
291