Ван Гаал: Не успявахме да намерим свободни пространства


Н. Гавазов

Ван Гаал: Не успявахме да намерим свободни пространства

Старши-треньорът на националния отбор на Нидерландия Луис ван Гаал коментира срещата с Аржентина от четвъртфиналите на Световното първенство по футбол.

"Помолих играчите да тренират дузпи в техните клубове и те го направиха. Беше фантастично постижение да се върнем от 0:2 до 2:2, но след това да загубиш с дузпи е болезнено. Не мога да обвинявам никого, мисля, че бяхме подготвени добре. Играчите ми се бориха до края и са изтощени в съблекалнята. Те дадоха всичко от себе си и аз съм наистина горд, нямаме загуба в 20 мача.

При дузпите пропуснахме първите две и това оказа натиск върху останалите изпълнители на дузпи. Това е лотария и за тяхно щастие те спечелиха.

Проблемът е, че не успявахме да намерим свободни пространства. Опитах се да намеря решение на полувремето и след това променихме тактиката си три пъти през второто полувреме. Борихме се невероятно силно, за да се върнем от пасив от 0:2 срещу мощна Аржентина, която може да се защитава много добре.

През второто полувреме тичахме много повече от Аржентина и имаше няколко играчи на ръба на силите си. Мислехме, че ще спечелим с дузпи заради тренировките, които направихме, но не успяхме", заяви Ван Гаал.

  Сподели
316