Хърватия го направи! Бразилия е аут от Мондиала след драма с дузпи (видео)


FUTBOL-TV

Хърватия го направи! Бразилия е аут от Мондиала след драма с дузпи (видео)

Хърватия победи Бразилия в първия четвъртфинал на Световното първенство в Катар.. В редовното време двата тима завършиха без отбелязан гол - 0:0. Така се стигна до продължения и дузпи.

Хърватите определено няма от какво да се срамуват, като имаха своите положения още в редовното време. В 12-ата минута Хърватия можеше да поведе. След като се справи с опита за преса на "кариоките" Юранович премина огромно пространство през центъра и пусна надясно към Пашалич. Той центрира остро, но Перишич се размина с топката и пропусна отлична възможност.

В 20-ата минута бразилците имаха страхотен шанс да поведат. Винисиус нахлу отляво към наказателното поле, последва двойно подаване с Неймар и играчът на Реал Мадрид стреля, но защитник на "ватрените" блокира шута. 

Бразилия започна вихрено второто полувреме, като в 47-ата минута удар на Неймар бе блокиран от Йошко Гвардиол. Минута по-късно топката стигна до Винисиус, който бе на границата на вратарското поле и стреля, но стражът на хърватите спаси. Бразилците имаха претенции за дузпа след игра с ръка на Юранович. Ситуацията бе разгледана малко по-късно и бе преценено, че не трябва да бъде отсъждано нарушение. 

В 76-ата минута отново само Ливакович бе последна преграда след пробив през центъра и удар на Неймар. Четири минути след това вратарят на Динамо Загреб спаси страхотно удар по земя на Лукас Пакета след пас на Родриго. 

В крайна сметка се стигна до продължения. В края на първото падна и голът за Бразилия. Поредната бразилска атака с редица къси пасове. Този път "Селесао" преодоля хърватската защита, а Неймар най-накрая разпечата вратата на Доминик Ливакович, който правеше изключителен мач.

В 117-ата минута хърватите се възползваха от една от малкото неточности в защитата на Бразилия, а Бруно Петкович с помощта на рикошет прати топката във вратата на Алисон Бекер.

Така се стигна и до дузпи. При тях бразилците пропуснаха два пъти от бялата точка и така Хърватия продължава напред.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
722