Тите: Важно е да останем балансирани


Н. Гавазов

 Тите: Важно е да останем балансирани

Старши-треньорът на националния отбор на Бразилия Тите коментира победата с 4:1 над Южна Корея в мач от 1/8-финалите на Световното първенство.

"Какво да ви кажа за нападението ни? Ние сме отбор с нападателна нагласа. Имаме дързост, техника, характер, вертикално движение, всичко това е впечатляващо. Тази генерация е изградена от много големи професионалисти. Днес получих съобщение от Жардин, който споделя своята гордост. Друг, който ще спомена е Амадеу, който бе част от изграждането на играч като Винисиус Жуниор. Хората не знаят, но те поставят основите в изграждането на тези атлети, включително и в морално отношение. Тези професионалисти, които са работили с тези играчи, са изключително ценни. Искам да споделя тази радост с тях, защото този отбор има офанзивна дързост.

Важно е да бъдем балансиран отбор и сме наясно с това. В подобно състезание, когато има дори и леко разбалансиране, може да бъде фатално.

Присъствието на Неймар е важно, заради неговото лидерство. Когато имаме такъв играч, към когото всички да се обръщат, това означава, че вече имаме лъка и стрелата в ръката си, а това прави разликата. Неговото лидерство е важно за отбора. Разполагаме с нападатели с различни характеристики, но той е центърът, който дава сила на останалите да се изявят", заяви Тите.

  Сподели
340