Рулетката на дузпите носи успеха на Хърватия над Япония (видео)


В. Мухарски

Рулетката на дузпите носи успеха на Хърватия над Япония (видео)

Хърватия се справи с Япония след продължения и дузпи в 1/8-финален мач от Мондиала в Катар. В редовното време двата тима завършиха наравно - 1:1. 

Японците имаха първата възможност за гол, след като още в 3-тата минута Шого Танигучи засече с глава центриране отдясно, но топката излезе в аут.  Пет минути по-късно Шуичи Гонда бе поставен под напрежение, след като защитата пред него изпусна Андрей Крамарич. Деветката влезе в наказателното поле отляво и стреля, но японският страж спаси, а после се справи и при опита за удар на Иван Перишич. 

В 43-ата минута "самураите" изпълниха късо ъглов удар вдясно от вратата на балканския тим. Ритсу Доан центрира с левия крак към далечната греда. Там хърватски защитник не успя да изчисти топката, а я върна пред вратата на Ливакович, където бе включилият се Даизен Маеда, който отблизо прати топката в мрежата.

Втората част започна с равностойна игра, но хърватите намериха начин да изравнят. В 56-ата Ловрен изненада с перфектно далечно центриране, засечено още по-добре от Перишич за 1:1.

В 63-тата Лука Модрич напомни за себе си с отличен шут от воле, спасен от Гонда след блестящ плонж. Доста по-сериозен беше пропускът на резервата Анте Будимир в 67-ата, когато с глава от няколко метра не уцели вратата. Шанс се откри пред Перишич в 77-ата, но Томиясу промени пътя на иначе добрия му изстрел.

В крайна сметка се стигна до продължения. Балканците бяха по-близо до гола, но в крайна сметка до нов гол не се стигна. При дузпите Ливакович бе страхотен и спаси три дузпи на "самураите". Хърватите направиха един пропуск, но той не се оказа фатален.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
616