Скалони: Доволни сме, това бе много труден мач


Н. Гавазов

Скалони: Доволни сме, това бе много труден мач

Старши-треньорът на аржентинския национален отбор Лионел Скалони коментира победата с 2:1 над Австралия в мач от осминафиналите на Мондиал 2022.

"Доволни сме, това бе много труден мач. Те ни натиснаха много през първото полувреме и голът на Меси направи мача интересен. След почивката значително се подобрихме и поправихме някои неща. Отборът не заслужаваше да страда така, а по-скоро трябваше да увеличи резултата. Това е типичен мач от Световното първенство. Изправихме се срещу много труден противник. Хората трябва да разберат, че тук трудността е максимална. Това ни се отрази физически. Изминаха по-малко от 72 часа от мача с Полша, в който не успяхме да дадем почивка на нито един играч

Сега ще се изправим срещу още по-труден противник (Нидерландия) и се надяваме да се справим добре. Противопоставянето на Луис ван Гаал е повод за гордост. Играх в Ла Коруня, когато той беше треньор на Барселона. Той е един от най-големите. Знаем всичко, което е направил за футбола. Това е отбор, който има много ясни идеи. Има силни, но и слаби страни, от които ще се опитаме да се възползваме. Ще бъде много интересен мач между два отбора с много история. За съжаление един от тимовете ще трябва да си тръгне. Иска ми се всеки да изпита това поне веднъж и да усети през какво преминава един футболист. Анхел Ди Мария не беше в състояние да играе. Надяваме се, че ще се подобри и той ще може да бъде на терена отново", заяви Скалони.

  Сподели
213