Нидерландия е първият четвъртфиналист на Световното (видео)


FUTBOL-TV

Нидерландия е първият четвъртфиналист на Световното (видео)

Нидерландия е първият четвъртфиналист на Мондиала в Катар, след като срази САЩ с 3:1 в откриващия двубой от фазата на елиминациите.

"Лалетата" поведоха още в 10-ата минута, когато Мемфис Депай не остави шанс на Мат Търнър. В добавеното време на първата част Дензъл Дъмфрис, който асистира на Депай за първия гол, даде голов пас и на Дейли Блинд. 

В добавеното време на първата част нидерландците нанесоха втория си "удар". Дензъл Дъмфрис отново върна топката към точката за дузпата, като този път Дейли Блинд я прати във вратата на Търнър за 2:0. 

Точно четвърт час преди изтичането на редовното време резервата на САЩ Хаджи Райт получи шанс да намали, като задмина вратаря и стреля, но точно пред голлинията Дъмфрис изби. От разиграване след последвалия корнер обаче американците върнаха единия гол. Точен беше въпросният Райт след почти невиждано засичане на пас на Пулишич. 

В 81-ата минута към двете си асистенции Дъмфрис добави и гол. Дейли Блинд получи от Депай и центрира към далечната греда, където футболистът на Интер бе оставен непокрит и от воле се разписа за 3:1. В крайна сметка победата отиде на сметката на Нидерландия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
804