Кимих: Това е най-лошият ден в моята кариера


Н. Гавазов

Кимих: Това е най-лошият ден в моята кариера

Футболистът на Байерн Джошуа Кимих, който игра за националния отбор на Германия на Световното първенство в Катар както в центъра на халфовата линия, така и на десния фланг на защитата, бе изключително разочарован както от своето, така и от представянето на отбора след изпадането от групата.

"Страхувам се, че нашето отпадане ще бъде свързано с моето име. Присъединих се към тима през 2016 г. И тогава, и преди това, Германия дълги години подред на големи турнири бе поне на полуфинал. И сега отпаднахме два пъти поред на Световното първенство още в груповата фаза. Миналата година отпаднахме на 1/8-финалите на Евро. Това изобщо не е това, което бихме искали.

Това е най-лошият ден в моята кариера. Моята игра и резултати също са провал. Страхувам се, че след това мога да изпадна в психологическа дупка“, заяви Кимих.

Напомняме, че на Евро 2016, което бе дебютният голям турнир на Кимих като част от националния отбор, германците също стигнаха до полуфиналите, но загубиха там от французите. Джошуа проведе четири пълни мача в турнира.

  Сподели
474