Гана ще вземе реванш от Уругвай


Н. Атанасов

Гана ще вземе реванш от Уругвай

Гана - Уругвай
Стадион:  "Ал Януб“, Вакра
Дата: 02.12.2022 г.
Час: 17:00

Гана се наложи с 3:2 над Република Южна Корея в мач от група "Н“ на Световното първенство в Катар, на "Едикейшън Сити Стейдиъм“.  "Черните звезди“ поведоха с два гола, но допуснаха изравнява. В крайна сметка селекцията на Ото Адо успя да стигне до победата, с която африканците имат 3 точки и засега са на 2-ото място в групата.

Любопитен факт от статистиката на "черните звезди“ е, че в предходните си три участия на световни отборът на Гана само един път е отпадал в групите - през 2014 г.

Макар и националният отбор на Уругвай да е водеща футболна сила и двукратен първенец на планетата - през 1930 и 1950 г., "ла селесте“ е на път да се прости с настоящия Мондиал.

Уругвай започна участието си с донякъде изненадващо реми за крайното 0:0 срещу Република Корея, като хората на Диего Алонсо могат да съжаляват, тъй като на два пъти уцелиха гредите. В следващия си мач "урусите“ отстъпиха с 0:2 от Португалия.

Така южноамериканците са последни, с 1 точка. За да могат да се надяват, че ще продължат напред, Уругвай трябва на всяка цена да победи Гана и в същото време Република Корея да не спечели срещу Португалия, тъй като при подобно развитие ще се гледа головата разлика.

Араухо е аут за символичните гости.

Най-големият успех за "черните звезди“ остава участието им на 1/4-финал на форума през 2010 г., като тогава ганайците бяха много близо до сензационно класиране на полуфинал, ако не беше пропускът от дузпа на Асамоа Гиан в продълженията срещу Уругвай. Сега Гана има да си връща на урусите, които застават по пътя им към фазата на директните елиминации.

Прогноза: Гана - Уругвай 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Уругвай (Диего Алонсо)
 
Рочет
   
Хименес
Годин
Коатес
Варела
Валверде
Бентанкур
Весино
Оливера
Нуньес
Кавани
Уилиямс
Дж. Аю
А. Аю
Кудус
Самед
Партей
Менса
Салису
Амартей
Ламптей
   
Ати-Зиги
 
Гана (Ото Адо)

Обоснована прогноза: Гана - Уругвай 2:1

  Сподели
481