Сенегал отива на 1/8-финалите (видео)


FUTBOL-TV

Сенегал отива на 1/8-финалите (видео)

Сенегал си осигури участие на 1/8-финалите на Световното първенство в Катар, след като победи с 2:1 Еквадор в ключов двубой от група "А", в която като победил завърши тимът на Нидерландия. 

В 10-ата минута Валенсия се опита да вкара от пряк свободен удар, но прати топката в стената изградена от играчи на Сенегал. Четири минути по-късно Идриса Гей се измъкна от защитата на Екрадор, но прати топката до дясната греда.

В края на първото полувреме по-добрата игра на Сенегал преди почивката даде резултат, след като "лъвовете от Теранга" получиха дузпа. Сар нахлу в наказателното поле, а Инкапие се блъсна в него и го повали, без да играе за топката. Бранителят претендираше, че е играл рамо в рамо, но ВАР потвърди решението на главния рефер. Исмаила Сар изпълни хладнокръвно наказателния удар, давайки заслужен аванс на Сенегал.

В 67-ата минута Еквадор изравни от нищото. Тогава южноамериканците се възползваха от един ъглов удар, при който Мойсес Кайседо бе оставен непокрит на задна греда и без проблеми опъна мрежата на Сенегал за 1:1.

Едва две минути по-късно Сенегал отново излезе напред в резултата. Идриса Гей центрира в наказателното поле, Булай Диа се размина с топката, но двама еквадорски футболисти не се разбраха и я предоставиха на Калиду Кулибали, който бе непокрит и засече в мрежата на Галиндес.

В 77-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на Сенегал, Гонсало Плата пое топката и стреля, но Едуар Менди улови.

Пет минути по-късно Булай Диа се измъкна от защитник на Еквадор и пробва късмета си от дистанция, но вкара твърде много сила и топката излетя в аут..

Така Сенегал успя да си вземе победата и се класира за 1/8 финал на Мондиал 2022.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
303