Гана измъкна победата от Южна Корея (видео)


FUTBOL-TV

Гана измъкна победата от Южна Корея (видео)

Гана се наложи с 3:2 над Република Южна Корея в мач от група "Н“ на Световното първенство в Катар, на "Едикейшън Сити Стейдиъм“. 

В 24-тата  се стигна до едно центриране от фаул и след разбъркване в наказателното поле на корейците - Салису насочи кълбото в мрежата, давайки аванс на тима си. Това бе и първото по-интересно положение за отбора. А Гана поведе с 2:0 в 34-ата минута. Джордан Аю центрира в наказателното поле на Република Южна Корея, където Мохамед Кудус успя да засече топката с глава и да я прати във вратата на Сьонг-Гю Ким.

В 45-ата минута Ву-Йонг Юнг получи отляво, влезе навътре и шутира силно пред наказателното поле, но топката профуча покрай левия страничен стълб на вратата на Ати.

В 53-тата корейците получиха отлична възможност да намалят чрез централния си нападател Гуе-Сюнг Чо, който засече с глава, но вратарят на ганайците отрази. 

Пет минути по-късно обаче, от сходна ситуация, същият този Чо намери пътя към мрежата. Нападателят на Чонбук мина зад гърба на Салису и намали на 1:2. След още три минути резултатът вече беше равен, като отново голмайстор беше Чо. Този път той се извиси във въздуха в стил "Кристиано Роналдо" и "разстреля" Лоурънс Ати-Зиги за 2:2.

Гана отново поведе в резултата в 68-ата минута, когато Джордан Аю подаде на Гидеон Менса, а той центрира по земя в наказателното поле на Южна Корея, където Иняки Уилямс се размина с топката, но тя попадна на крака на Мохамед Кудус, а той с много силен удар я прати за трети път във вратата на Сьонг-Гю Ким. 

В добавеното време удар на Хюн-Мин Сон бе блокиран. Гуе-Сюнг Чо също се отчете с пропуск малко след това.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
332