Франция прескочи своята група, след втори пореден успех (видео)


FUTBOL-TV

Франция прескочи своята група, след втори пореден успех (видео)

Франция се наложи над Дания с 2:1 във втори мач от група “D" на Световното първенство в Катар. Двата тима очаквано направиха много добър мач, като победителят не се знаеше почти до края.

През първата част попадения не паднаха, но не е като да нямаше положения. След статично положение топката бе центрирана отдясно към Адриен Рабио, който нанесе мощен удар с глава, но Каспер Шмайхел успя да избие. Минутата бе 21-ва.  Половин час след началото на срещата Килиан Мбапе проби мощно отляво и комбинира с Жул Кунде, който нанесе удар от воле, но той бе блокиран пред голлинията от датски бранител.

Мбапе също пропусна да се разпише в 40-ата минута, когато получи блестящ пас по земя от Усман Дембеле, но от точката за дузпата прати топката много високо над вратата. В началните минути на втората част Гризман и Мбапе не успяха да се разпишат от добри позиции.

Логичното се случи след час игра. Килиан Мбапе комбинира добре на двойно с Тео Ернандес, нападателят излезе на стрелкова позиция и този път мерникът му бе точен и не остави шаносове на Каспер Шмахйел за реакция - 1:0.

Андреас Кристенсен изравни в 68-ата минута. Защитата на французите се пропука след ъглов удар. Центриране на Ериксен бе отклонено от Андерсен и Андреас Кристенсен с глава заби топката в мрежата. 

Чуамени бе близо до гол в 78-ата минута. Той стреля с глава от прекрасна позиция, но топката се отклони в Меле и мина покрай вратата. Секунди по-късно Рабио пробва акробатичен удар, но и той не намери целта. 

Мбапе даде нова преднина на Франция в 86-ата минута. Антоан Гризман центрира прецизно към Килиан Мбапе, който бе изпуснат от датския голмайстор в мача Андреас Кристенсен и с тяло се разписа във вратата на Шмайхел. До края до нов гол не се стигна и така Франция записа втора победа на Световното и се класира за следващата фаза на турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
436