Лева се отпуши на Световното, а Полша се разправи със Саудитска Арабия (видео)


FUTBOL-TV

Лева се отпуши на Световното, а Полша се разправи със Саудитска Арабия (видео)

Полша се наложи над Саудитска Арабия с 2:0 във втория мач на двата тима от Световното първенство в Катар.

След около десетина минути игра Мохамед Канно стреля опасно, но Войчех Шчесни се намеси и спаси.

Следващото интересно положение в мача, реално бе първият гол, който падна в 39-ата минута. Левандовски засече едно центриране от фланга, но не успя да отправи добър удар. Все пак нападателят на Барселона спаси топката от излизане в аут вдясно от вратата на арабския тим и я насочи към границата на вратарското поле, където бе Пьотр Желински, чийто силен шут завърши с топка под напречната греда на саудитите - 1:0 за Полша.

Това обаче не бе всичко за тази първа част. Две минути преди почивката Саудитска Арабия направи остра атака отдясно, Ал-Шехри влезе в наказателното поле, но там бе застигнат от Биелик, а при съприкосновението падна. Съдията получи сигнал от ВАР и след преразглеждане на ситуацията бе отсъдена дузпа. Салем Ал-Досари застана зад топката и стреля вдясно, но Шчесни усети ъгъла и спаси, а при добавката на Ал Бурайк направи и второ спасяване и по този начин запази преднината на своя тим.

След разбъркване в наказателното поле на Полша в 55-ата минута, Салем Ал-Давсари отправи изстрел към вратата, но Шчесни отново бе героят за своя тим и отрази. Ферас Ал-Брикан се измъкна от бранител на Полша в 60-ата минута и шутира, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата. В 78-ата минута Абдулела Ал-Малки бе близо до гола, но нацели греда.

Левандовски удвои преднината на поляците в 82-ата минута. Звездата на поляците успя да се възползва от неточност в отбрана на Ал-Малки, открадна му топката и отбеляза за 2:0.

В самия край Лева бе близо до това да вкара второто си попадение, но този път нямаше късмет.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
394