Австралия удари Тунис и постигна трета победа в своята история на Световно първенство (видео)


FUTBOL-TV

Австралия удари Тунис и постигна трета победа в своята история на Световно първенство (видео)

Австралия се наложи с минималното 1:0 над Тунис на “Ал Джануб" във втория си двубой от група D на Мондиал 2022.

Митчъл Дюк откри резултата в 23-тата минута, реално при първата по-интересна ситуация в мача. Азиз Бехич напредна по десния фланг и центрира топката в наказателното поле на Тунис, където Митчел Дюк надигра във въздуха Ясин Мериа и прати топката в десния ъгъл на вратата, без да остави никакви шансове за стража Аймен Дамен.

 В 41-вата минута Слити получи възможност да нанесе удар, но в последния момент Хари Соутар се хвърли и с шпагат изби топката в корнер. В добавеното време на първата част Жебали намери с пас в наказателното поле Мсакни, но неговият удар мина встрани от вратата.

След почивката тунизийците започнаха по-добре, но в началото на втората част нямаше интересни ситуации. В 71-вата минута резервата Джейми Макларън намери Матю Леки в наказателното поле, но се размина с топката. Минута по-късно Мсакни пропусна да изравни, след като Матю Райън изби първия му шут, а секунди по-късно крилото отправи неточен удар. Аарън Моой отговори с удар, който мина над вратата.

В заключителните минути имаше положения, но до опасен удар към една от двете врати не се стигна. Чак в добавеното време Тунис бе близо до гола, но добри изяви на бранителите на "кенгурата" не позволиха да се стигне до гол. Австралия постигна едва третата си победа на Световно първенство в своята история.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
292