Тиаго Силва обвини Стойкович в неуважение


Н. Гавазов

Тиаго Силва обвини Стойкович в неуважение

Централният защитник и капитан на бразилския национален отбор Тиаго Силва, след победата над Сърбия (2:0) в мача на откриването на Световното първенство, говори за думите на сръбския треньор Драган Стойкович преди мача. Той, отговаряйки на въпрос за схемата 4-2-4 на "селесао“, отговори с въпрос: "Ами защитата? Ще има ли някой отзад?".

"Винаги се радваме, когато побеждаваме – дори при резултат 1:0, дори и при 2:0. Но нашето щастие е в това, че не страдаме отзад. И важното е, че не допуснахме гол. Не обичам да говоря и да споря много, но техният треньор каза преди мача: "Ще играят с четирима нападатели, но има ли някой зад тях?".

Сега, това е неуважително. Ние не молим никой да се страхува от нас, но отдайте малко уважение! Ако сте изучавали нашия отбор, ще видите, че допуснахме малко голове, независимо дали играехме с трима или четирима нападатели. Още веднъж подчертавам, че не обичам да говоря много за нашите съперници, защото ние много ги уважаваме. Но мисля, че той не ни уважи, когато каза това, особено за защитната линия. И мисля, че той знае кои са Маркиньос, Данило, Алекс Сандро и Тиаго Силва“, заяви Силва.

  Сподели
452