Нидерландия няма да прекърши Еквадор


Н. Гавазов

Нидерландия няма да прекърши Еквадор

Нидерландия - Еквадор

Стадион: "Международен стадион Халифа", Доха

Дата: 25.11.2022 г.

Час: 18:00 ч.

Съдия: Мустафа Горбал (Алжир)

Фаворитът в група А Нидерландия ще се изправи срещу Еквадор във втория си мач от финалите на Мондиал 2022 и ще се опита да запише втори пореден успех.

Хората на Луис ван Гаал стартираха с победа срещу Сенегал, но истината е, че "оранжевите" по никакъв начин не превъзхождаха своя съперник, дори отстъпиха инициативата след почивката и на практика оцеляха. Факт е, че африканците отправиха 15 удара към вратата на съперника, а вратарят Андрис Ноперт бе избран за играч на мача. На обратния полюс се оказа стражът на сенегалците Едуар Менди, който улесни живота на нидерландците. Коуди Гакпо откри резултата в 84-та минута след първия удар на европейците в рамките на вратата на сенегалците и това показва колко трудно бе на "оранжевите" в срещата. Така или иначе трите точки са за Нидерландия, която сега гледа към следващия си съперник.

А това е Еквадор, който на старта на кампанията буквално размаза домакина Катар с играта си. Резултатът 2:0 по никакъв начин не отразява разликата в класите и е най-малкото, което можеше да се случи на "кестенявите". В герой на срещата се превърна Енер Валенсия, който оформи дубъл, като първото попадение дойде от дузпа. На практика този двубой не може да ни даде представа за силата на южноамериканците, защото катарците се представиха много слабо, но нека не забравяме, че Еквадор дойде тук като четвърти в квалификациите в Южна Америка, с една загуба в последните си седем мача там и две равенства срещу Аржентина и Бразилия.

Двата тима са без кадрови проблеми. Мемфис Депай не започна срещу Катар заради проблеми с контузия по-рано, но се появи като резерва и очакванията са, че ще започне утре. Малко е вероятно да има проблеми в схемата на игра на нидерланците, така че ще видим постройка 3-5-2 с Мартин Бергвийн като втори нападател. Що се отнася до Еквадор, Валенсия получи удар в коляното в първата среща, но днес стана ясно, че здравословното състояние на 33-годишния футболист е добро и той ще играе.

Това ще е много труден мач и за двата тима. Повечето специалисти предвиждат труден успех за Нидерландия и с оглед на статута на тимовете и треньорските щабове, тези предположения са напълно правдоподобни. От друга страна обаче "трикольорите" играят много умело в защита срещу по-класни отбори и знаят как да задушават съперника. Ще е много интересно да видим, как нидерландците ще се опитат да пробият стената срещу себе си и същевременно да се опазят от гол. Съветът ни е да потърсим равенството в двубоя, дори бихме могли да рискуваме с точен резултат 1:1, а Валенсия да е един от голмайсторите.

Прогноза: Нидерландия - Еквадор 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Еквадор (Густаво Алфаро)
 
Домингес
   
Арболеда
Торес
Хинсапе
Еступинян
Пресиадо
Кайседо
Груесо
Ибара
Сармиенто
Естрада
Депай
Бергвийн
Гакпо
Блинд
Бергуис
Де Йонг
Дъмфрис
Аке
Ван Дайк
Де йонг
   
Ноперт
 
Нидерландия (Луис ван Гал)

Обоснована прогноза: Нидерландия - Еквадор 1:1

  Сподели
624