Уругвай и Южна Корея не посмяха да грабнат победата


FUTBOL-TV

Уругвай и Южна Корея не посмяха да грабнат победата

Уругвай и Южна Корея завършиха наравно при резултат 0:0 в първия мач за двата отбора на Световното първенство в Катар. Срещата бе равностойна, като двата отбора не рискуваха много и гледаха повече да не допуснат попадение. Реално най-интересните ситуации бяха съответно в края на първото и в края на второто полувреме.

Корейците започнаха по-силно мача, но без голови положения. Мун-Хван Ким центрира отдясно в наказателното поле за Хван Уй-Джо, който стреля опасно с глава в 35-ата минута от чиста позоция, но само, за да изгледа топаката как преминава над напречната греда. Ин-Беон Хван овладя подаване и се опита да изненада стража на Уругвай с удар от далечна дистанция в 39-ата минута, но не беше точен.

В самия край на първата част дойде най-чистото положение и то бе на сметката на "урусите".  Диего Годин нацели гредата след удар с глава. Капитанът на тима засече отлично топката след ъглов удар, но нямаше късмет тя да се озове в мрежата.

След почивката нещата не се промениха особено. След час игра Нунес проби отляво, преодоля Ким, който се подхлъзна. Нападателят на Ливърпул навлезе в наказателното поле, но се забави с решението си и опита да намери съотборник, но вратарят отклони топката и тя не стигна до Луис Суарес.

В 89-ата минута Федерико Валверде бе много близо до гола. Той нанесе много силен удар, който обаче попадна в гредата за негова жалост. Минута след това Хюн-Мин Сон не се възползва от подарък на вратаря на Уругвай и топката като по чудо не се озова във вратата. Така в самия край се стигна до тези добри възможности, но гол така и не падна.

  Сподели
293