Не особено желан старт за финалиста от предния Мондиал (видео)


FUTBOL-TV

Не особено желан старт за финалиста от предния Мондиал (видео)

Финалистът от Мондиал 2018 Хърватия стигна само до реми - 0:0 срещу Мароко в двубой от група F на Световното в Катар.

В 17-ата минута Перишич стреля опасно от 30-ина метра, но топката профуча над напречната греда. В добавеното време на първата част Хърватия стигна до чисто положение, след като Соса много добре центрира към Влашич, който засече отблизо, но Буну успя да избие. Малко след това "шахматистите" пропуснаха и втори шанс. Изстрел на Перишич бе блокиран, а след това Модрич нанесе силен удар с левия крак, но топката мина малко над вратата. 

След почивката бе малко по-интересно. Ясин Буну се наложи да се намесва решаващо в 52-ата минута, избивайки топката, а след това срещу вратаря на Мароко бе извършено нарушение. 

Ашраф Хакими нанесе мощен удар от разстояние в 65-ата минута, но Доминик Ливакович действаше на сигурно и боксира. При следващото интересно положение Лука Модрич, в 71-ата минута, центрира много опасно от фаул в наказателното поле на Мароко, а Ен Несири се намеси решаващо, избивайки топката в ъглов удар под носа на играч на хърватите. В крайна сметка до края така и не се стигна до гол.

Неприятните новини от този мач са травмите на Нусаир Мазрауи и Влашич, които бяха заменени принудително и тепърва ще става ясно какво е тяхното състояние и дали ще могат да вземат участие в някой от следващите мачове.  

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
332