Дания и Тунис с незаслужено нулево равенство (видео)


FUTBOL-TV

Дания и Тунис с незаслужено нулево равенство (видео)

Дания и Тунис завършиха наравно при резултат - 0:0 в откриващия си двубой на Световното първенство в Катар. Резултатът обаче не отговаря на показаното на терена, тъй като добри положения имаше и пред двете врати. В крайна сметка до гол така и не се стигна.

Африканският тим беше като домакин днес. Той се радваше на изключително бурната подкрепа на феновете от трибуните.

В 23-ата минута зрителите по трибуните за момент си помислиха, че стават свидетели на първия гол. Дълга топка зад центъра успя да намери центрлания нападател Исам Жебали, той се справи с Андреас Кристенсен и прати кълбото във вратата, но се оказа, че е бил в положението на засада.

Десет минути по-късно Пиер-Емил Хьойберг отправи далечен удар по посока на вратата на Тунис, но Аймен Дамен спаси.

Тунис получи много добра възможност в 38-ата минута в наказателното поле на Дания. След центриране от корнер топката попадна в Аиса Лайдуни, който отправи много мощен удар, но кълбото премина встрани от левия страничен стълб на вратата на Каспер Шмайхел.

Четири минути по-късно Джебали бе изведен сам срещу Каспер Шмайхел. Датският вратар направи страхотно спасяване.

След почивката също бе интересно. Кристиан Ериксен отправи много опасен удар в 69-ата минута, но Дамен се намеси блестящо. Последва ъглов удар, като на по-малко от метър от голлинията появилият се като резерва Андреас Корнелуис уцели гредата.

Европейците на свой ред стигнаха до попадение в десет минути след началото на второто полувреме, след като Микел Дамсгор бе намерен зад гърба на отбраната, той стреля, Аймен Дамен спаси, но при добавката Андреас Сков Олсен бе на пратилното място и отбеляза отбитата топка. Впоследствие обаче се оказа, че Дамсгор е бил в засада и попадението бе отменено.

В добавеното време останаха съмнения за игра с ръка в наказателното поле на Тунис. Реферът си помогна с ВАР, но след като прегледа ситуацията - прецени да не отсъжда наказателен удар. В крайна сметка двата тима ще трябва да се задоволят с по една спечелена точка.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
503