Първата изненада е факт! Саудитска Арабия с обрат срещу Аржентина (видео)


В. Мухарски

Първата изненада е факт! Саудитска Арабия с обрат срещу Аржентина (видео)

Саудитска Арабия шокира света! "Зелените соколи" удариха Аржентина с 2:1 в първи мач и за двата тима на Мондиал 22.

Победата е впечатляваща с оглед на това, че тима изоставаше в резултата след само 10 минути игра. Голямата звезда на "Гаучосите“ и на световния футбол като цяло - Лионел Меси откри сметката си на Световното с гол от дузпа. Реферът се допита до ВАР заради нарушение на Сауд Абдулхамид срещу Леандро Паредес при центриране от пряк свободен удар. В крайна сметка бе посочена бялата точка, а Меси превърна дузпата в гол.

В 22-рата минута Меси вкара втори гол, но този път го направи при вдигнат флаг за засада. Преди него Лаутаро и Алехандро Гомес също бяха в нередовна позиция при свои шутове. Шест минути по-късно попадение и на голмайстора на Интер беше отменено от ВАР поради засада.

В 35-ата Лаутаро за втори път прати топката в противниковата врата, но отново при вдигнат флаг. Реферът отмени нов гол на Аржентина!

След почивката нещата се промениха и "Зелените соколи" бяха тези, които пращаха топката във вратата на съперника. В 48-ата минута Ал-Бурайкан изведе Ал-Шехри, който се пребори с Кристиан Ромеро и с диагонален удар я прати покрай вратаря. 1:1 при първия точен удар на Саудитска арабия.

В 53-ата минута Салем Ал-Давсари овладя топката в наказателното поле. Той успя да премине през няколко играчи на Аржентина чрез дрибъл отляво в накзателното поле и след това прати топката в горния десен ъгъл, за да може Саудитска Арабия да осъществи пълен обрат, а шокът за феновете на Аржентина бе пълен.

Полседва очакван натиск на Аржентина. Най-интересното положение дойде след едно разбъркване в наказателното поле на Саудитска Арабия в 64-ата минута, Никалас Талияфико стеля от близко разстояние, но Ал-Уваис показа супер рефлекс и някак успя да извади топката от голлинията.

До края играчите в зелени екипи бавеха доста играта, което изнерви аржентинците, но в крайна сметка до нов гол така и не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
1101