Уругвай - Република Корея: нов успех за двукратния световен шампион


Н. Атанасов

Уругвай - Република Корея: нов успех за двукратния световен шампион

Уругвай - Република Корея
Стадион: "Едюкейшън Сити“, Ал Раян
Дата: 24.11.2022 г.
Час: 15:00

Националният отбор на Уругвай е водеща футболна сила, с която всеки трябва да се съобразява. Урусите са двукратен първенец на планетата - през 1930 и 1950 г., а освен това "ла селесте“ има и три 4-ти места, последното от които бе пред 2010 г. На регионално ниво Уругвай е ставал 15 пъти шампион на Южна Америка, като тимът е доказал, че дори грандове като Бразилия и Аржентина не подценяват уругвайците.

За настоящия форум "ла селесте“ завърши на 3-то място в крайното класиране в зона КОНМЕБОЛ, което не беше изненада, тъй като отборът е пълен с опитни играчи (Суарес, Кавани, Годин, Касерес, Муслера) и с млади, перспективни футболисти (Нуньес, Валверде, Хименес, Торейра), които се състезават във водещи европейски отбори и грандове от Южна Америка.

Треньорът на симовличните домакини Диего Алонсо по всяка вероятност няма да може да разчита на бранителя на Барселона Роналд Араухо.

От 1986 г. насам Република Корея е редовен участник на световните футболни финали. За предстоящия форум треньорът на "тигрите“ Пауло Бенто заяви, че иска неговите възпитаници да се наслаждават. Най-големият успех за азиатската държава остава 4-ото място на домашното световно от 2002 г.

За да стигне до Катар, Република Корея спечели двете си квалификационни групи в зона Азия.

Безспорно най-големите очаквания за корейците са насочени към нападателя на Тотнъм Хюн-мин Сон.

Уругвай и Република Корея се изправят за трети път на световни финали. На форума в Италия през 1990 г. урусите печелят с 1:0, а на 1/8-финалите през 2010 г. "ла селесте“ елиминира азиатците след успех с 2:1.

Прогноза: Уругвай - Република Корея 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Република Корея (Пауло Бенто)
 
Сьонг-гю
   
Йонг-гю
Мин-жа
Йонг-гвон
Жин-су
Ву-йонг
Ин-беом
Чанг-хун
Хи-чан
Уй-йо
Хюн-мин Сон
Нуньес
Суарес
Пелистри
Бентанкур
Торейра
Валверде
Оливера
Хименес
Годин
Варела
   
Рочет
 
Уругвай (Диего Алонсо)

Обоснована прогноза: Уругвай - Република Корея 2:1

  Сподели
571