Швейцария ще надвие Камерун


Н. Атанасов

Швейцария ще надвие Камерун

Швейцария - Камерун
Стадион: "Ал Джануб“, Ал Вакра
Дата: 24.11.2022 г.
Час: 12:00

Националният отбор на Швейцария започва форума в Катар с нагласата, че този път "кръстоносците“ ще стигнат по-напред, отколкото на предходните два мондиала. На първенствата на планетата през 2014 и 2018 г. швейцарците прескачаха групите, но в следващата фаза - тази на 1/8-финалите, биваха отстранявани. Иначе от 2006 г. досега алпийската държава е редовен участник на световни първенства. Отборът дори държи рекорда за най-много поредни минути без получен гол - 559, поставен през 2010 г. в ЮАР.

Сега селекционер на Швейцария е Мурат Якин, който пое тима от дългогодишния наставник Владимир Петкович. Не е за подценяване фактът, че Швейцария се класира за Катар, справяйки се с конкуренцията на действащия европейски шампион Италия, както и с тази на България.

На пръв поглед, на "кръстоносците“ се дава леко предимство пред Сърбия за продължаване в елиминационната фаза, а в отбора има играчи, които се състезават във водещи европейски клубове.

От 1982 г. насам националният отбор на Камерун не успя само в три от случаите да се класира на Мондиал - през 1986, 2006 и 2018. Във всички останали пъти "лъвовете“ мереха сили с най-заслужилите на планетата. Най-големият успех за африканците остава 1/4-финалът от световното през 1990 г., като камерунците бяха първият отбор от Африка, достигал до тази фаза.

За да стигнат до Катар, футболистите на легендата Ригоберт Сонг спечелиха квалификационната група, а на плейофа елиминираха сочения за фаворит състав на Алжир.

Швейцария и Камерун не са се изправяли един срещу друг до този момент.

Прогноза: Швейцария - Камерун 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Камерун (Ригоберт Сонг)
 
Онана
   
Фаи
Кастелето
Нкулу
Ебосе
Хонгла
Мбеумо
Нтчам
Ангиса
Токо-Екамби
Чупо-Мотинг
Емболо
Варгас
Соу
Шакири
Джака
Фролер
Родригес
Аканджи
Шер
Видмер
   
Зомер
 
Швейцария (Мурат Якин)

Обоснована прогноза: Швейцария - Камерун 2:0

  Сподели
441