Аржентина ще прегази Саудитска Арабия


Н. Гавазов

Аржентина ще прегази Саудитска Арабия

Аржентина - Саудитска Арабия

Стадион: "Лусаил Айконик", Лусаил

Дата: 22.11.2022г.

Час: 12:00 ч.

Съдия: Славко Винчич (Словения)

Аржентина започва своята кампания на финалите на Световното първенство с мач срещу Саудитска Арабия, като южноамериканците са сред фаворитите за триумф на турнира. Фаворизирането на символичните домакини се засилва от факта, че "албиселесте" ще премери сили с противник, който заема 48 места по-надолу от тях в рейтинга на ФИФА. На пръв поглед това е среща, която мнозина ще пренебрегнат, но всеки уважаващ себе си почитател на залозите знае, че такива двубои дават големи възможности за добри печалби.

Както казахме, националният отбор на Аржентина е един от основните фаворити за Мондиал 2022 и това мнение се споделя не само от букмейкърите, които предлагат коефициент за победата на "албиселесте" от 6.50, но и от многобройни експерти и фенове.

Поредицата без загуба на Аржентина вече е 36 мача. До повторение на рекорда, принадлежащ на Италия, остава още един мач.

 Но не това е важното. В Аржентина най-накрая улучиха на старши- треньор. Назначен почти случайно на този пост, Лионел Скалони вече успя да изведе националния отбор до победа в Купата на Америка.

И още един важен фактор. Всички футболисти от националния отбор се борят не само за Аржентина, но и за Лионел Меси. Достатъчно е да се изслушат коментарите им и става ясно, че половината отбор там са фенове на великия аржентинец.

В началото на миналата седмица Аржентина изигра приятелски мач срещу Обединените арабски емирства, в който спечели с 5:0. Едно от петте попадения бе дело на Меси, който има и асистенция. Тази контрола се оказа добро решение, защото помогна за адаптацията към климатичните условия и към близкоизточния стил на футбола.

Националният отбор на Саудитска Арабия се класира за шести път в историята си на финали на Световно първенство. Най-добрият резултат на саудитците досега си остава сензационното отпадане на 1/8-финалите на Мондиал 1994. Повторението на това постижение ще бъде, меко казано, невъзможно. И всичко опира до състава на отбора. Френският специалист Ерве Ренар има на разположение 26 футболисти, които играят в клубове в Саудитска Арабия. Очевидно е, че с играчи без опит в Европа е невъзможно да се постигне нещо относително сериозно. Справка - българският национален отбор, който стигна до там да се радва на равенства с Люксембург и Косово. Затова за Саудитска Арабия самият факт на достигане до финалната част на турнира вече е сериозно постижение и вероятно местните футболни власти са наясно с този факт.

Аржентинският национален отбор има само един футболист от родното първенство - резервният вратар Франко Армани. Всички останали играят в Европа. Най-много играчи са от Испания (9), Италия (6) и Англия (5). Най-опитните играчи и голмайстори на отбора са Лионел Меси (91 гола в 165 мача) и Анхел Ди Мария (27 гола в 124 мача). Отличава се и нападателят Лаутаро Мартинес - 21 гола в 40 мача. Южноамериканците са без кадрови проблеми.

Гръбнакът на тима на Саудитска Арабия е съставен от играчи на футболния клуб Ал-Хилал от Рияд, настоящ носител на азиатската Шампионска лига. Лидер и голмайстор на тима е нападателят Салим ал-Даусари (17 гола в 70 мача). Саудитите нямат кадрови проблеми.

Отборите са се срещали четири пъти в историята си - три приятелски мача и Купата на Крал Фахд през 1992 г., която се счита за първата Купа на конфедерациите. Аржентина има две победи и две равенства. За последно отборите се срещнаха през 2012 г. Тогава приятелският мач в Ел Рияд завърши при нулево равенство, а в испанската преса се появиха слухове, че Аржентина е получила милиони да не победи отбора на Саудитска Арабия.

Какво да очакваме от утрешния двубой? Със сигурност победа за Аржентина. Къде тогава е интригата, след като успех на "албиселесте" се оценява на около 1.10? Интригата е в различните варианти за игра: от хендикап 1 (при -2.5 гола) с коефициент около 2.30 до над 3.5 гола в мача, което е с коефициент около 2.4. Гол на Анхел Ди Мария пък се оценява на 3.20. Може ли Анхел да вкара? Крилото вкара в 5 от последните седем мача на националния отбор.

Нашето предложение е гол на Ди Мария и победа на Аржентина при хендикап -2.5.

Прогноза: Аржентина - Саудитска Арабия 4:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Саудитска Арабия (Ерве Ренар)
 
Овайс
   
Ганам
Амри
Биляхи
Шахрани
Найи
Шарахили
Фараж
Давсари
Брикан
Бахбри
Мартинес
Ди Мария
Меси
Алистер
Паредес
Паул
Талиафико
Отаменди
Ромеро
Молина
   
Мартинес
 
Аржентина (Лионел Скалони)

Обоснована прогноза: Аржентина - Саудитска Арабия 4:0

  Сподели
549