Нидерландия излъга Сенегал в най-равностойния мач до момента (видео)


В. Мухарски

Нидерландия излъга Сенегал в най-равностойния мач до момента (видео)

Нидерландия се наложи с 2:0 над Сенегал в първи мач и за двата тима на Световното първенство в Катар.

Двата отбора изиграха равностоен двубой, който вървеше към нулево равенство. Гол на Коди Гакпо в 84-ата минута все пак донесе успеха на "лалетата". Гакпо бе най-съобразителен, след като се се измъкна от опеката на бранителите, изпреварвайки Менди и с прецизно отиграване с глава откри резултата. Трябва да се отбележи и премерения пас на Френки де Йонг, който е с основна вина за попадението.

До преди това попадение, головите ситуации не бяха чак толкова много, а двата отбора като цяло не рискуваха много. 

В 19-ата минута отлична контраатака на Нидерландия мина през Бергвайн и Бергхаус, който изведе Де Йонг на прекрасна позиция сам срещу Менди. Халфът на Барселона се забави с изстрела и бе заобиколен от бранители, а възможността бе пропусната. В 25-ата минута Исмаила Сар нанесе силен удар, а топката отиваше към вратата, но Ван Дайк застана на нейния път и я отклони с глава. Пет минути преди почивката изстрел на Бергаус мина близо, но над вратата на Менди. Това реално беше всичко по-интересно през първата част.

Второто полувреме започна без да се случва нещо интересно. Чак в 65-ата минута дебютантът за Нидерландия Ноперт се намеси първокласно, съумявайки да парира коварен удар на Булае Диа. В 72-ата минута Шейху Куяте се контузи и трябваше да напусне терена. Така се стигна до гола в 84-ата минута, дело на Коди Гакпо.

Малко след това фалцов изстрел на Папа Гей накара Ноперт да се протегне и да избие в корнер. В добавеното време падна второто попадение в срещата. След контрааатака Дейви Клаасен стреля, а Менди не успя да избие добре и топката влетя в мрежата, като по този начин бе оформен крайния резултат. И така хората на Ван Гаал се поздравиха с победата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
600