Хърватия ще победи Мароко с рутина


И. Ангелов

Хърватия ще победи Мароко с рутина

Мароко - Хърватия
Стадион: Ал Байт, Ал Кор
Дата: 23.11.2022 г.
Час: 12:00 ч.

Мароко се класира за Световната купа с перфектен рекорд като спечели всичките си шест срещи в групата, преди да надиграе с общ резултат 5:2 и Конго в плейофната фаза. Това е шестата поява на страната на турнира след първата през 1970 г. Най-добрият финал за тима е осминафинали през 1986 г. През 2018 Мароко се появи на световните финали за първи път от 20 години.

Хърватия завърши на върха в квалификационната си група с точка преднина след като прескочи Русия в последния момент. През 2018 г. тимът взе сребърните медали след загуба на финала с Франция, и това остава най-доброто постижение на страната в историята. Това ще бъде шеста Световна купа за тима, чието златно поколение навлиза във финалните си срещи.

Хърватите нямат абсолютно никакви проблеми в състава си. Това не може да се каже за символичния домакин, при който с контузии са поставени Абделхамид Сабири и Абдесамад Едзалзули. Звездата Хаким Зиеч е на линия в нападението, както и носителят на първенствата в Лига 1 и Серия А Ахраф Хакими.

Никой от петте предишни мача с участие на Хърватия не е завършвал при равен резултат (2 победи, 3 загуби). Любопитна статистика е, че никога отбор, попадал в шеста група, не е достигал до спечелване на първенството.

Прогноза: Мароко - Хърватия 1:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Хърватия (Златко Далич)
 
Ливакович
   
Сутало
Гвардиол
Юранович
Соса
Модрич
Брозович
Ковачич
Влашич
Ливая
Перишич
Ен-Несири
Амалах
Буфал
Зиеч
Унахи
Амрабат
Мазраоа
Хакими
Агерд
Саис
   
Буну
 
Мароко (Уалид Реграгуй)

Обоснована прогноза: Мароко - Хърватия 1:2

  Сподели
533