Ван Гаал: Изглежда, че Сенегал ще бъде най-трудният съперник


Н. Гавазов

 Ван Гаал: Изглежда, че Сенегал ще бъде най-трудният съперник

Старши-треньорът на националния отбор на Нидерландия Луис ван Гаал коментира срещата със Сенегал от първия кръг на груповата фаза на финалите на Мондиал 2022.

"Вярвам в този състав, в тези играчи. Мисля, че можем да станем световни шампиони. През 2014 г. завършихме трети с отбор, в който имаше по-малко качество, така че сега очаквам повече. Приех работата, защото никой друг не е на разположение. Минаха пет години, след като напуснах Манчестър и това говори достатъчно.

Катар работи заедно от шест месеца. Можеш да свършиш много за шест месеца. Аз работя с отбора от една седмица. Не можеш да направиш много за една седмица. Сенегал е шампион на Африка. Изглежда, че Сенегал ще бъде най-трудният съперник. За мен Еквадор е мистерия, тъй като дълго време имаше въпросителни дали ще участват. Скаутите ми са ги анализирали, но аз не ги познавам.

Мане ще отсъства, но ние сме без Мемфис Депай, така че и двата отбора трябва да се справят с това. Мане е изключителен играч. Аз го исках, докато бях мениджър на Манчестър Юнайтед. Тогава той още беше в Саутхемптън. Той ще липсва на Сенегал, но същото важи за нас. Ние сме без водещия си голмайстор и краля на асистенциите", заяви Ван Гаал.

  Сподели
398