Дания ще надиграе Тунис лесно


И. Ангелов

Дания ще надиграе Тунис лесно

Дания - Тунис
Стадион: Едюкейшън Сити Стейдиъм, Ал Раян
Дата: 22.11.2022 г.
Час: 15:00 ч.

Полуфиналистите от Евро 2020 Дания започват пътя на финалите на Световната купа срещу един от аутсайдерите в състезанието. "Червеният динамит" ще иска да продължи формата си от последния голям форум след посрещането обратно на талисмана Кристиан Ериксен, който тогава получи сърдечен арест и се лекува дълго.

Заедно с Франция датчаните са фаворити за продължаване над Австралия и Тунис, като качеството на състава е добро. За Тунис очакванията са да остане последен, поради което всеки постигнат добър резултат ще е постижение и радост за привържениците.

В двата състава няма проблеми преди началото на срещата. Последно Андреас Кристенсен липсваше за Дания и Барселона, но се завърна наскоро. При символичния гост Елиес Шкири пострада от фрактура на лицето, поради което ще играе със защитна маска в средата на терена.

Последните 3 срещи на Дания на Световно бяха равенства, и на почивката и в края на срещите. В последните 4 срещи за световно с участието на Дания не бяха вкарани над 2.5 гола средно. В 5 от последните 6 мача на Тунис в състезанието също видяхме под 2.5 гола.

Това е шесто появяване на Дания на Световно с почти перфектна квалификационна фаза от 9 победи и равен. При само 3 допуснати гола в тези срещи тимът е фаворит тук и ще разчита на силната си защита, след като допусна най-малко в квалификациите.

Това е шеста поява и на Тунис на Световно, но рекордът на тази страна в състезанието е 4 равенства и 9 загуби.

Прогноза: Дания - Тунис 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 200 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В WINBET ТУК! <

Стартови състави

Тунис (Ялел Кадри)
 
Дахмен
   
Талби
Брон
Драгер
Абди
Лайдуни
Шкири
Чаалали
Слимане
Мсакни
Казри
Дамсгор
Долберг
Сков
Хьойберг
Делейни
Ериксен
Маехле
Уас
Кристенсен
Кяер
   
Шмайхел
 
Дания (Каспер Хюмланд)

Обоснована прогноза: Дания - Тунис 2:0

  Сподели
285