Завръщането на Рамзи се отлага за края на ноември


Н. Гавазов

Завръщането на Рамзи се отлага за края на ноември

Полузащитникът на Арсенал Аарън Рамзи е получил рецидив на травмата на задната повърхност на бедрото по време на тренировка и сега неговото завръщане в строя се отлага за неопределено време, най-вероятно за края на ноември.

Напомняме, че първоначално Рамзи се контузи в първия мач за сезона - срещу Ливърпул на 14 август. Тогава мениджърът Арсен Венгер честно призна, че е рискувал здравето на своя подчинен, едва завърнал се към тренировки след края на отпуската.

Всички срокове, които Арсен първоначално обозначи за завръщането на Аарън в строя отдавна са преминати, а вчера наставникът на националния отбор на Уелс Крис Коулмън съобщи най-свежата новина за Рамзи, който ще пропусне квалификациите за Мондиал 2018 срещу Австрия и Грузия.

"Когато той се контузи, на мен ми дадоха да разбера, че той ще пропусне само три седмици. Това се случи преди шест седмици. Засега не знам датата, кога той точно ще бъде готов. Нашият физиотерапевт Шон Конъли поддържа връзка с Арсенал и разбра, че Аарън се е контузил по време на тренировка", заяви Коулмън.

"Даже не мога да бъда уверен, че той ще се върне за мача със Сърбия (12 ноември). През цялата предишна пауза аз бях уверен, че ще мога да разчитам на него в този мач. Това е разочароващо. Можеше да се предотврати. Разстроени сме, защото очаквахме да го видим тук. Но през миналата седмица получих позвъняване и електронно писмо от Шон, който съобщи, че Рамзи се е контузил. тази информация му я е предал Арсенал", каза още треньорът.

 

  Сподели
94