Украйна и Исландия ще започнат с реми похода към Русия


Н. Атанасов

Украйна и Исландия ще започнат с реми похода към Русия

Украйна - Исландия
Стадион: "Олимпийский", Киев
Дата: 05.09.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Клемен Турпен (Франция)

Отборите на Украйна и Исландия започват един срещу друг борбата в квалификационна група "I" за Мондиала в Русия след по-малко от 2 години. Другите съперници в групата са тимовете на Хърватска, Турция, Финалндия и най-новия член на УЕФА и ФИФА - Косово.

В състава на Украйна настъпи треньорска смяна след края на европейското във Франция. Михайло Фоменко напусна, а сега начело на "синьо-жълтите" е легендата от близкото минало Андрий Шевченко. Първата голяма цел пред някогашния голаджия на Динамо Киев и Милан, и носител на Златната топка, ще е да класира своята родина за най-големия футболен форум на планетата в съседна Русия. Украинците винаги са разполагали със силна генерация от играчи и затова очакванията към бившата съветска република са големи. До края на настоящата календарна година на Украйна й предстоят мачове с гостуване на Турция и две поредни домакинства срещу Косово и Финландия.

След отминалото преди няколко месеца европейско първенство съставът на Исландия спечели симпатиите на всички запалянковци. Северната островна държава направи истински фурор и стигна до 1/4-финалите на форума на Стария континент. Исландците измъкнаха ремита от Португалия и Унгария, победиха Австрия и колоса Англия, но не успяха да се справят с домакина Франция. Въпреки това, "викингите" се представиха повече от достойно. Шведската легенда Ларс Лагербак напусна и даде възможност на Хеймир Халгримсон да продължи с подема на исландците, като в плановете на младия специалист със сигурност влиза класиране на световното в Русия. След този двубой на исландците им предстоят две поредни домакинства срещу Финландия и Турция, а в края на годината гостуват на фаворита в групата Хърватска.

Украйна и Исландия бяха в една квалификационна група за Евро 2000. Тогава двубоят в Киев не излъчи победител за крайното 1:1, а в украинците спечелиха визитата си в Рейкявик с 1:0.

Прогноза: Украйна - Исландия 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
226