Алърдайс: Англия можеше да спечели Евро 2016


Н. Гавазов

Алърдайс: Англия можеше да спечели Евро 2016

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Сам Алърдайс е на мнение, че предшественикът му Рой Ходжсън е разполагал с достатъчно добър колектив, за да спечели Европейското първенство по футбол. Както е известно, англичаните завършиха своя път на турнира във Франция със сензационно поражение от Исландия в осминафиналите.

Алърдайс е убеден, че възможностите на "Трите лъва" са много по-големи.

"Да, аз смятам, че те можеха да спечелят Европейското. Мисля, че това бе възможно, ако бяха показали най-добрата си игра. Изпитвах безкрайно възхищение от действията им ди момента, в който не заминаха на турнира. Струваше ми се, че този отбор притежава впечатляваща способност да побеждава останалите тимове. Има играчи, които много вкарват. Може би понякога изглеждаха уязвими в отбрана, но при това ми се струваше, че могат да вкарат гол в повече от съперника си. За съжаление, това впечатление се изпари на турнира", заяви Алърдайс.

"В края на краищата това може да има положителен ефект. Надявам се да използват разочарованието в позитивна посока и да си кажат: "Аз съм професионалист и няма да позволя подобно нещо да се повтори". Те трябва да използват това разочарование като мотивация, да извлекат опит и да не допуснат повторение. Разочарованията те правят по-добър. Помня, когато ме уволниха от Блекпул. Не се изплаших, макар че не заслужавах това. Но то ме направи по-добър. Знаех, че ще стана по-добър и ще се движа напред. Трябва да се използва този опит", каза още треньорът.

 

  Сподели
155