Португалия е европейски шампион след 120-минутен финал (видео)


В. Мухарски

Португалия е европейски шампион след 120-минутен финал (видео)

Португалия стана европейски шампион за първи път в своята история. Това стана след успех над Франция с 1:0 на финала на Евро 2016. В редовното време двата тима не успяха да се победят, завършвайки наравно - 0:0.

В 9-ата минута Кристиано Роналдо получи контузия след грубо влизане от страна на Пайе. Звездата на "лузитаните" напусна терена със сълзи на очи, но все пак стисна зъби и след малко се завърна в игра, макар и да накуцваше. Иначе през това време Гризман пробва удар с глава, но Руи Патрисио успя да избие.

В 24-ата минута Роналдо даде сигнал към скамейката на Португалия, че няма да може да продължи. CR7 бе изнесен на носилка и на негово място Фернандо Сантош пусна Рикардо Куарешма. До края на първата част бе доста скучно и двата тима се прибраха на почивка при нулево равенство.

През второто полувреме ситуацията не се промени и липсваха головите положения, а двата тима играха предпазливо и на моменти малко грубо. Все пак интересно стана в заключителните минути, когато имаше няколко интересни моменти пред двете врати.

В 66-ата минута центриране на Коман намери Гризман, а нападателят на Атлетико Мадрид отклони топката с глава, но тя минава на сантиметри над напречната греда. В 75-ата минута Жиру стреля, но Руи Патрисио спаси. В 80-ата минута се стигна и до опасност пред вратата на домакините. Нани затрудни Лорис с коварен изстрел по диагонала, а при добавката се стигна до атрактивен ножичен удар от Рикардо Куарешма, но френският страж отново се справи със ситуацията.

4 минути след това се стигна до много силен удар на Муса Сисоко и великолепно спасяване на Руи Патрисио. В добавеното време Жиняк нацели греда за жалост на голяма част от феновете по трибуните и така се стигна до продължения.

В 108-ата минута реферът сбърка и отсъди фаул в полза на Португалия, а Рафаел Герейро стреля и уцели напречната греда. 60 секунди по-късно резултатът вече беше открит. Едер направи самостоятелен пробив, освободи се от Косиелни и с мощен шут извън границата на наказателното поле направи безпомощен Лорис - 1:0.

До края до нов гол така и не се стигна и в крайна сметка португалците ликуваха за сметка на "петлите".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
244