Клатенбърг: Това ще е великолепно приключение


Н. Гавазов

Клатенбърг: Това ще е великолепно приключение

Арбитърът Марк Клатенбърг сподели очакванията си от работата във финалния мач на Европейското първенство по футбол между отборите на Франция и Португалия.

"В неделя ще се състои един от най-големите мачове на земята. Това ще е великолепно приключение, с което семейството ми с радост ще си спомня и ще се гордее. В живота се налага много неща да жертваш, но в крайна сметка си струва. На мен се падна честта да изляза на един терен с отборите на Франция и Португалия. Надявам се, че това ще е великолепен мач", заяви Клатенбърг.

"Във футболния свят ласкаво се изказаха за стандартите на съдийството във финалния стадий на турнира. И макар, че има къде да се расте, за поведението на футболистите също може да се говори само с възторжени тонове. Нямахме разногласия с играчите, съдиите не бяха заобикаляни от тълпа, а това е хубаво. Съдийският комитет посети всеки един от отборите в навечерието на турнира и лично си поговори на тема техните очаквания. Това подобрява имиджа на нашия спорт и значително облекчава нашата работа", каза още реферът.

"Съдията е толкова добър, колкото и отборът му. Главният арбитър се приравнява към най-слабото звено в -доброто от всеки негов представител. Ние се учим от своите грешки неговата бригада. Аз нося отговорността за отбора и трябва да извлека най, за да става колективът по-силен, а постигаме успехи, защото заедно работим, а не отделно", завърши Клатенбърг.

 

  Сподели
101