Дешан: Критикуваха ни с португалците, но и двата тима са на финал


Н. Гавазов

Дешан: Критикуваха ни с португалците, но и двата тима са на финал

Старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан сподели мнение в навечерието на финалния мач от Евро 2016 срещу Португалия.

"Имаме шансове да станем шампиони на Европа. Не е важно на колко си. Имаш шанс да спечелиш трофей и трябва да се възползваш от него, да не мислиш какво ще е след това. Всички играчи разбират каква чест им се е паднала - да спечелят финала на Европейското в Париж", заяви Дешан.

"След полуфиналния мач нямахме време да мислим над тактиката. Най-важното бе да се възстановим след трудната среща, но аз съм убеден, че моите момчета ще са готови за този свръхважен мач. Успехът ми през 2000 година като играч е в миналото. Сега историята е друга, разбира се, като старши-треньор аз също съм част от нея. Наистина, това бе приятен и полезен опит, който се старая да използвам, но не обичам да говоря за миналото. Има значение само настоящето и бъдещето", каза още специалистът.

"Португалия е много силен и не попадна случайно на финала. Подобно на нас те често бяха критикувани в началото. Но и двата отбора стигнаха до финала. Това е опитен тим, който мени тактическата си схема в зависимост от съперника. Много надеждно играе тяхната отбранителна линия. Португалците не използват висока преса, но се стараят да провеждат бързи контраатаки, използвайки скоростта на двама нападатели", добави Дешан.

 

  Сподели
102