Уелс изхвърли Белгия и отива на полуфинал на Евро 2016 (видео)


FUTBOL-TV

Уелс изхвърли Белгия и отива на полуфинал на Евро 2016 (видео)

Уелс се наложи над Белгия с 3:1 и по този начин се класира на 1/2-финал на Евро 2016. Двата тима изиграха много интересен мач, като положения не липсваха и пред двете врати. Още в 7-ата резултатът можеше да бъде открит, но уелсците оцеляха на три пъти в разстояние на няколко секунди след удари на Караско, Муние и Азар, като изстрелът на Муние беше изчистен пред голлинията.

В 13-ата минута Азар подаде на Раджа Наинголан и той с бомбен шут извън наказателното поле не остави шансове на Уейн Хенеси, давайки аванс на своя тим - 1:0. След това интересните положения продължиха да валят. В 26-ата минута Нийл Тейлър бе намерен от Рамзи около точката на дузпата, но стреля в обсега на Тибо Куртоа, който спаси.

След половин час игра резултатът бе изравнен. Ашли Уилямс бе оставен непокрит след центриране от корнер и с глава нанесе точен удар, който попадна в мрежата на съперника - 1:1. До края на първата част положения имаше и пред двете врати, но в крайна сметка всичко най-интересно бе оставено за след почивката.

Десет минути след подновяването на играта Уелс стигна до втори гол. Рамзи получи от Бейл, а той от своя страна асистира на Хал Робсън-Кану, който със страхотен финт излъга и се освободи от двама защитници на съперника и нанесе точен удар за 2:1.

В 74-ата минута Фелайни отправи хубав удар с глава, но топката мина до гредата. Малко след това Аксел Витсел също нямаше късмет да изравни резултата. Така се стигна до 85-ата минута, когато бе сложен край на интригата. Резервата Сам Воукс отклони с глава топката след прецизно центриране на Крис Гънтър и оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
147