Навалка: Това е начало на великолепна ера за полския футбол


Н. Гавазов

Навалка: Това е начало на великолепна ера за полския футбол

Старши-треньорът на националния отбор на Полша Адам Навалка заяви след загубата от Португалия в четвъртфинален мач от Евро 2016, че новата ера в полския футбол току що започва.

"Това опделено не е лесен момент за нас. Моите момчета през целия турнир действаха смело и напълно се раздадоха в този мач. Не загубихме нито един мач - отпаднахме след изпълнение на дузпи. Трябва с оптимизъм да гледаме бъдещето и да се готвим за квалификациите за Мондиал 2018. По-късно подробно ще анализираме случилото се. Придвижихме се напред и турнирът го доказа", заяви Навалка.

"Играхме добър футбол и на груповата фаза, и в плейофите. Отборният дух бе наша движеща сила, ние действахме като едно цяло. Не е нужно да се оплакваме от тази загуба - това е само едно разочарование. Очакванията на феновете е нашата мотивация за по-добра игра. Чувстваме тяхната подкрепа и знаем, че можем да им доставим радост. Надявам се, а и този турнир го доказва, че това е началото на великолепна ера на полския футбол. Левандовски остава наш важен играч. Радвам се за неговите действия на Евро 2016, както и от играта на отбора. Искам да благодаря всички играчи", добави Навалка.

 

  Сподели
91