Фонте: Ще бъдем готови за Полша


Н. Гавазов

Фонте: Ще бъдем готови за Полша

Защитникът на националния отбор на Португалия Жозе Фонте заяви, че той и съотборниците му ще успеят да се възстановят за предстоящия мач с Полша от четвъртфиналите на Евро 2016.

"За нас бе много важно да победим хърватите, а за мен това бе специален момент. Радвам се, че получих шанс да взема участие в толкова голя, мач и съм горд, че съм част от колектив с толкова невероятни футболисти. Невероятно е, че на 32 години участвам на Европейско първенство. Това ми даде допълнителна мотивация", заяви Фонте.

"Знам, че много ни критикуваха за играта срещу Хърватия, но най-важното е победата. Не сме против да побеждаваме с лоша игра. А сега е важно да се възстановим и да бъдем готови за битката в четвъртък. Ще направим всичко възможно да влезем в кондиция. Полша е много качествен отбор и мачът с тях няма да е лесен. Те имат организирана отбрана, която пусна гол само в един мач. Не е случайно, че те са на четвъртфинал, но ние ще се подготвим, а тези 11 които излязат на терена ще дадат всичко от себе си. Разбира се, всеки от нас иска да играе, но не всеки ще получи тази възможност. Остава само да се проявиш на тренировките, а тогава треньорът ще ти даде шанс", каза още бранителят.

"Левандовски? Това е много силен футболист, но ние има квалифициран треньорски щаб, който ще ни даде всичката информация за него. При всички случаи няма да съсредоточим вниманието си само към него, защото Полша има и други добри играчи, а ние се готвим да им противодействаме заедно. Все ми е едно, че смятат поляците за фаворити. Мен ме интересува само Португалия", завърши Фонте.

 

  Сподели
93