Сантош: Не винаги може да спечелиш със зрелищен футбол


Н. Гавазов

Сантош: Не винаги може да спечелиш със зрелищен футбол

Старши-треньорът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош коментира победата над Хърватия с 1:0 в мач от осминафиналите на Евро 2016.

"Това бе тактическо противопоставяне. Ние се опитахме да установи контрол върху играта, но хърватите не ни позволиха. След това те се опитаха да овладеят инициативата, но тук ние не им позволихме. Срещу нас имаше забележителен отбор, така че срещата от самото начало обещаваше да бъде сложна", заяви Сантош.

"Добре се подготвихме за мача и се постарахме да нивелираме силните страни на съперника, а също така се възползвахме от техните слабости. Не им позволихме да контраатакуват, но трябва да подобрим действията си в нападение. Можехме да бъдем по-бързи с топката, но хърватите не ни дадоха", каза още треньорът.

"Понякога трябва да си прагматичен. Хубаво е да покажеш зрелищен футбол, но не винаги може да спечелиш турнира с това. И двата тима влязоха в двубоя с разбиране за ситуацията. Късметът се оказа на наша страна, но го заслужихме. сега очакваме срещата с Полша", завърши Сантош.

 

  Сподели
73