Навалка: Тренирахме дузпи за този мач


Н. Гавазов

Навалка: Тренирахме дузпи за този мач

Старши-треньорът на националния отбор на Полша Адам Навалка сподели мнение за срещата с Швейцария от осминафиналите на Евро 2016, която поляците спечелиха след изпълнение на дузпи.

"Националният на Швейцария разполага с първокласна защита и нападение. Не е изненада, че те много ни притискаха, когато отстъпваха в резултата. Наложи се да се оттеглим дълбоко в отбрана, което доведе до появата на положения у тях. Но главното е, че успяхме да включим на атака след допуснатия гол и отново контролирахме мача. Това говори за потенциала на моя отбор", заяви Навалка.

"Първото полувреме бе отлично, просто забележително. Създадохме маса положения за гол и вкарахме, но можехме още да вкараме и напълно да овладеем инициативата. Този мач предизвика много емоции, момчетата превъзходно се справиха с работата. Очакваме следващата среща с увереност в силите. Готови сме психологически за него. Даже имаме резерв, който ще освободим в близко време", каза още треньорът.

"Тренирахме дузпи, когато се готвехме за този мач и знаехме, че всичко ще се развие като по масло. От по-рано избрахме петимата футболисти, просто след допълнителното време трябваше да се убедим, че тези играчи все още са готови да бият дузпите. Помолих всеки един да потвърди това и те го потвърдиха", завърши Навалка.

 

  Сподели
86