Португалия напредва след продължения с Хърватия


И. Ангелов

Португалия напредва след продължения с Хърватия

След близо 2 часа футбол, в които Хърватия и Португалия не успяха да нанесат точен удар по която и да е врата, Рикардо Куарешма беше на точното място да завърши един избит удар на Кристиано Роналдо за 1:0, и така да изпрати португалците на четвърт-финалите на Евро 2016.

И двата отбора имаха възможности за гол в първото полувреме. Първи шанс дойде пред Роналдо от статично положение, но той стреля високо. Перишич отговори с неточен удар за хърватите.След почивката Стринич, Манджукич и Брозович имаха възможности. Марио и Вида се отчетоха с пропуски от перфектни позиции в наказателното поле.

В 64-ата минута Португалия поиска дузпа когато Нани бе повален от Стринич в наказателното поле. До края на срещата обаче така и не се стигна до точен удар и така продълженията започнаха с много умора от двете страни.

В 114-ата минута отново Вида се размина с малко да вкара при добър удар с глава срещу Руи Патрисио, който бе оставил вратата си празна. 2 минути след това хърватите нацелиха и гредата на португалския вратар.

Така се стигна до 116-ата минута и подаването на Нани за Роналдо на перфектна позиция. Той стреля добре, но избитата от вратаря топка попадна в Куарешма за удар с глава на празна врата и победа с 1:0.

  Сподели
142