Роналдо рекордьор, но Португалия не победи (видео)


И. Ангелов

Роналдо рекордьор, но Португалия не победи (видео)

На изключително шоу станахме свидетели в последната среща от шеста група на Евро 2016 днес когато Унгария и Португалия се срещнаха за сблъсък, завършил при 3:3. В срещата отново блестя Кристиано Роналдо, който вкара два пъти и асистира за третото попадение на Нани, което пък го направи и първият човек в историята, вкарал на 4 различни европейски финали.

Португалия започна агресивно срещата и Роналдо и Нани се разминаха с голове рано в мача. В 19-ата минута обаче Золтан Гера даде аванс на Унгария когато от ръба на наказателното поле с мощен шут заби топката в ъгъла на вратата - 1:0.

В 39-ата минута след няколко положения пред Роналдо се стигна и до отменен гол когато Мутиньо вкара след върната топка от Пепе. Бранителят обаче игра от позиция на засада. Въпреки това В 42-ата минута Роналдо успя да пусне прекрасен пас по земя през защитата за Нани в наказателното поле, а с ляв крак от труден ъгъл той успя да изравни за 1:1.

След почивката станахме свидетели на изключителни събития. В 47-ата минута Джуджак получи шанс да стреля от пряк-свободен удар и при изпълнението след рикушет се стигна до заблуда на Патрисио и гол за 2:1.

Само минута след това Жоао Марио успя да центрира ниско за Роналдо в наказателното поле, а той с елегантно отиграване с пета не остави шансове на заблудения Кирали за 2:2.

В 55-ата минута Джуджак получи нова възможност да стреля от пряк-свободен удар и нацели стената, а при повторния си опит и рикушет от Нани топката се насочи неспасяемо към ъгъла на вратата за 3:2.

В 62-ата минута обаче само секунди след появата на Рикардо Куарешма в игра той застана да центрира от корнер и предостави перфектна топка на главата на Роналдо, който отново изравни и даде шанс на своите да завършат втори в групата при 3:3 и евентуален резултат различен от победа за Исландия. Още в ответната атака обаче мечтите на португалците можеха да изчезнат когато Елек стреля добре и нацели гредата на Патрисио.

До края Роналдо бе най-близо до това да вкара, но резултатът не се промени.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
94