Немската машина ще прекърши коравата зелено-бяла армия


Н. Гавазов

Немската машина ще прекърши коравата зелено-бяла армия

Северна Ирландия - Германия
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 21.06.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Клеман Турпен (Франция)

Северна Ирландия и Германия се изправят в последен мач от третия кръг на груповата фаза на турнира и всеки един от съперниците ще се опита да вземе нещо от този жизненоважен двубой.

Един от най-големите аутсайдери на Евро 2016 - Северна Ирландия - успя да шокира футболната общественост, побеждавайки един от фаворитите в група D Украйна с 2:0. Така "зелено-бялата армия" измъкна трите точки и сега трябва да спечели поне още една, ако иска да се класира за плейофите на турнира. Впрочем, съществува и вариант това да стане и с актив само от три точки, но тогава ще се изчакат мачовете във всички групи.

Германия е един от фаворитите, но Бундестима се препъна срещу Полша в миналия кръг. Хората на Йоахим Льов отправиха 16 удара в посока на Фабиански, но само три изстрела бяха в очертанията на вратата, което потвърждава общата теза, че Германия страда от липса на типичен нападател. Очевидно е, че вариантът с Марио Гьотце на върха на атаката не работи добре, особено когато и Томас Мюлер няма ден. Така Бундестима събра четири точки от двата си мача и е лидер в класирането, но само с по-добри показатели от Полша.

Майкъл О'Нийл направи пет промени на състава, който загуби с 1:0 от поляците в мача на откриването, като някои от решенията се оказаха много сполучливи, като замяната на Кайл Лафърти с Конър Вашингтон и партньорството му с Джейми Уорд.

Много е вероятно Льов да остави ината си настрана и да извърши някои промени в състава. Очаква се Гьотце да остане на пейката, а вместо това да видим Марио Гомес на върха на атаката, Освен това се предполага, че Юлиан Дракслер ще отстъпи мястото си на левия фланг на Андре Шюрле.

Това ще е първата среща между тези два отбора за последните 11 години. Германия никога не е губила последните си седем мача със Северна Ирландия, немците имат 4 победи. Също така Германия е спечелил всеки един от последните 4 мача със Северна Ирландия, с голова разлика 18:2.

Статистиката между двата тима и класата на Бундестима сочат, че хората на Йоахим Льов са фаворити в мача. Британците обаче показаха, че са корав отбор, който не изпитва никакъв респект от грандовете и е способен да поднесе изненада. Тежък мач очаква немците и е наивно да се мисли, че победата на световните шампиони ще дойде лесно, особено отчитайки проблемите в атака и организираната игра на северноирландците в защита. Все пак логиката сочи, че трябва да се доверим на Германия, но вероятно това ще стане с марж от един, най-много два гола.

Прогноза: Северна Ирландия - Германия 0:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Северна Ирландия:

28 март Северна Ирландия - Словения 1:0 (Приятелска среща)
27 май Северна Ирландия - Беларус 3:0 (Приятелска среща)
04 юни Словакия - Северна Ирландия 0:0 (Приятелска среща)
12 юни Полша - Северна Ирландия 1:0 (Евро 2016, Група С)
16 юни Украйна - Северна Ирландия 0:2 (Евро 2016, Група С)

Германия:

29 март Германия - Италия 4:1 (Приятелска среща)
29 май Германия - Словакия 1:3 (Приятелска среща)
04 юни Германия - Унгария 2:0 (Приятелска среща)
12 юни Германия - Украйна 2:0 (Евро 2016, Група С)
16 юни Германия - Полша 0:0 (Евро 2016, Група С)


Досегашни срещи:

Северна Ирландия - Германия

14 срещи
2 победи за Северна Ирландия
4 равенства
8 победи за Германия
Голова Разлика: 32:13 за Германия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
90