Дешан: Можехме и да бием


Н. Гавазов

Дешан: Можехме и да бием

Старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан сподели мнение за срещата с Швейцария от третия кръг на груповата фаза на Евро 2016.

"Не съм сляп, знам, че може да играем по-добре. Но сега за нас започва нов турнир. Имаме една дълга седмица и доста време да се подготвим. Швейцария показа отличен футбол, но ние имахме по-добрите възможности. Те нямаха толкова много. С малко повече късмет, можехме да спечелим мача", заяви Дешан.

"Щом вратар е играч на мача, това показва, че сме имали положения. Винаги може да се намери за какво да се критикуват футболистите. Знам, че и те са наясно, че имаме накъде да се подобряваме. Можехме да вкараме. В предишни срещи ни обвиняваха, че не сме се представяли добре в защита, но сега показваме, че това е стабилизирано - без да правим компромиси в нападение," каза специалистът.

"Позитивите от мача? Резултатът. Успяхме да заемем първото място в групата, бележим голове, създаваме положения, подобрихме играта си в защита. Бяхме много концентрирани при статичните положения. Имаме нужда от подобрение по отношение на контрола на атакуващия ни стил, но съм доволен от представянето на своите играчи," завърши Дешан.

 

  Сподели
181