Дешан: Очаква ни открит мач


Н. Гавазов

Дешан: Очаква ни открит мач

Старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан отговори на въпроси на журналисти в навечерието на мача с Швейцария от заключителния кръг на груповата фаза на Евро 2016.

"Мога да прекроя състава. На разположение са всички играчи в заявката, но трябва да взема под внимание много фактори. Нужно е да избера такъв състав, че да завършим първи в групата. Това е нашата задача", заяви Дешан.

"Предполагам, че благодарение на стила на игра на швейцарците ние ще имаме по-голяма свобода на действията. Винаги е трудно да играеш против суперотбранителни отбори. Швейцарците обичат и умеят да играят футбол, така че нас ни очаква открит двубой", добави специалистът.

"Димитри Пайе много работи, а сега жъне плодове. Съществуват футболисти, които решават изхода на мачовете. Индивидуалното майсторство има голямо значение, но много по-важно умение е да си значима част от колектива и боевата настройка. Но на мен ми е много приятно всичко, което сега се случва с Пайе. И той напълно го заслужава", завършва Дешан.

 

  Сподели
73