Португалия не успя да вкара на Австрия (видео)


И. Ангелов

Португалия не успя да вкара на Австрия (видео)

Втори пореден разочароващ мач за португалският национален отбор в Евро 2016 понижи шансовете на тима да прогресира извън групите. В момента Португалия се намира на трета позиция в групата си на равни точки с Исландия, но с по-лоша голова разлика. Днес при 0:0 с Австрия Роналдо и компания нямаха никакъв късмет след пропусната дузпа, отменен гол и редица греди.

Днес Австрия започна много силно с голямо положение, но Харник пропусна от непосредствена близост в 5-ата минута, намерен от Сабитер. Роналдо пропусна също толкова голям шанс в 21-ата минута. 

В 31-ата минута след корнер Нани стреля добре, но нацели горната греда на противниковата врата. Последваха нови две възможности пред Роналдо, а в края на полувремето Алаба бе близо до гол от пряк-свободен удар.

След почивката португалците останаха по-силни и атакуваха често. В 78-ата минута се стигна и до дузпа когато Роналдо бе повален в наказателното поле, но звездата изпрати вратаря в грешната посока, само за да нацели гредата от бялата точка.

В 84-ата минута Роналдо успя да вкара след една статична ситуация, но от позицията на засада, поради което голът бе отменен. До края на полувремето единствено португалският отбор атакуваше, но до гол не се стигна.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
183